Tofflor herr – Välj tofflor fötterna mår bra av!

Bra herrtofflor ger samma fina stöd som bra skor men de är rymliga och sköna att använda. När du kikar på tofflor herr kategorin ska du inte bara tänka på utseende. I och med att det kan bli många timmar i tofflorna är det inte så dumt att välja rätt från start.

Det spelar ingen roll om du har fötter i tipp topp hälsa eller just nu har problem med liktorn eller behandlar med Bavlio mot fotsvamp. Innetofflor herr kan antingen hjälpa eller stjälpa din fothälsa och därmed bör du vara väl medveten om hur du väljer på rätt sätt.

Börja med att se på material för tofflor herr!

Det finns studier som visar att du mår bra av att gå barfota. Men de flesta av oss kan känna att det inte alltid är så kul att sätta ner fötterna på ett iskallt vinter-golv. Men att gå i bara strumplästen kanske inte räcker för att du ska hålla dina fötter varma och gosiga. Det är här som tofflor herr trivs i kommer in i bilden.

Fast inse att det är stor skillnad mellan ett par Foppa-tofflor av plast och ett par klassiska herrtofflor av naturmaterial. Märken som Birkenstock erbjuder material som andas och som är mjuka mot din fot.

Exempel på bra naturmaterial för tofflor herr gillar är:

 • Bomull
 • Läder
 • Bambu
 • Trä
 • Linne
 • Ull
 • Äppelläder
 • Kork

Kombinationer av dessa material kan ge dig inneskor herr som är både sköna och hälsosamma för fötterna. Det går till och med att göra läder av äppelskal! Idag finns det helt fantastiska möjligheter för morgontofflor herrar går lite bättre i.

innetofflor herr ull

Välj rätt storlek för tofflorna

Om du beställer billiga tofflor för herrar online och får hem barnsko storlek så har du kanske inte kollat produktbeskrivning ordentligt eller så är bilderna av modellen helt enkelt usla. Det är viktigt att du tänker på att bra innetofflor för herr inte sitter för tajt men heller inte för löst.

herrtofflor barnstorlek

För att hitta rätt ska du tänka på om du har en bred fot eller inte. Beroende på din fots form så finns det olika märken och design som kan vara mer eller mindre bra. Birkenstock är ett gott exempel på ett företag som tar fram smarta sandaler och herrtofflor med vid eller normal form.

Du vill inte ha för långa tofflor men heller inte så korta att tår och häl sticker ut. Den som går i flip flops med tårna hängande utanför kanten framtill har ingen idealisk situation även om det kanske lockar fram hälsosamma skratt från andra.

I bra butiker online får du ett mått för längd och för bredd så att du kan välja bästa tofflorna för dig.

Ponera vad sulan kan göra för din fot

Hur kommer det att se ut under foten direkt i din toffla? Det finns ju fotmassage punkter som kan stimuleras av att du står på dem. Om du tycker att det låter som en bra sak med morgontofflor för herrar som också masserar ska du kolla på tofflorna med piggar och massagepunkter.

Tofflor för herrar – Om du har hälsporre

Om du trodde att tofflor inte har något med din hälsa i ben och rygg att göra ska du tänka igen! Sandaler, tofflor och flipflops kan också ge ett fantastiskt stöd för din fot. Om det finns ett inbyggt stöd så kan tofflorna hjälpa dig med smärt av hälsporre och snabbare läkning.

När herrtofflor ger ett gott stöd så måste du inte spänna dig i benen för att få rätt hållning. Du slappnar av bra och det är positivt för läkning när du har problem med hälsporre eller kanske knäproblem.

Här får du mer tips om bra herr tofflor vid hälsporre:

4 bra herrtofflor för god fotvård

Låt oss ta en titt på några bra och fotriktiga herr tofflor som kan vara ett perfekt val för dig som vill ha något bekvämt men också bra för fötterna hemma och på jobbet.

 1. Hältofflor med kudde för hälen

hältofflor

Här får du lite extra komfort i hälen. Kudden i hälen ger en stötdämpande effekt och designen är ergonomisk. Om du vill ha bra tofflor för hålfot och häl är det här en modell att se närmrepå. Den kan rekommenderas om du har hälsporre och höga fotvalv.

Du kan läsa mer och se pris här.

 1. Stötdämpande tofflor

stötdämpande tofflor

Med extra tjock sula så får du ett fint skydd och stötdämpning. Om du ofta har ont i fötterna eller upplever att de är trötta så är det här ett bra val som inneskor herr såväl som för dam.

Du kan läsa mer och se pris här.

 1. Värmetofflor

värmetofflor

När det är vinter och kallt kan det vara mysigt med ett par innetofflor herr som värmer. Det finns en värmedyna i dessa tofflor som du kan stoppa i mikrovågsugnen för att värma upp. Därefter har du värme för en timme i tofflorna.

Du kan läsa mer och se pris här.

 1. Mörklblå herrtofflor

mörkblå herrtofflor

Om det ska vara snygga herrtofflor som dessutom är varma är dessa en rekommendation. De har en elegant design och finns i flera färger. Perfekt som tofflor herr när det ska vara något som är mysigt men ändå fint att se på.

Du kan läsa mer och se pris här.