Klart att du ska unna dig friskvård!

Varför väntar vi tills en liktorn under foten är så stor att det inte längre går att stå på foten? För många är friskvård synonymt med lyx. Men faktum är att massage för hela kroppen kan ingå på ditt jobb. Detta för att man vet hur stor skillnad det gör när vi tar oss tid till hälsan. Det är så pass viktigt att företag betalar för allt från massageterapi till idrott för att anställda inte ska bli sjuka och fortsätta tänka kreativt!

Just massage är en viktig form av friskvård

Att få massage är inte bara att ha en stunds avslappning och må bra. När du lär dig mer om saker som massera fötter punkter så inser du att det handlar om hälsa för hela kroppen. Beröring på utvalda punkter kan stimulera kroppen till bättre hälsa och även verka förebyggande.

Du kanske inte ens behöver köpa Bavlio då det inte blir någon fotsvamp eftersom du med massagen stärker ditt immunförsvar. Eller så får du snabbare läkning just för att du investerar i den här typen av friskvård regelbundet.

Personalvård kan vara skattefri

Om du just nu inte får friskvård på jobbet så kanske det kan vara något att ta upp med din chef. Idag är många typer av personalvård skattefri och det är något som stimulerar arbetsgivare till att satsa mer på den här typen av insatser. Det finns så mycket att göra på en arbetsplats. Friskvården kan ske på plats eller i andra lokaler och tillsammans kan ni komma på vad som kommer att passa er allra bäst.

Fötterna får vi aldrig glömma bort

Det är klart att vi här har en förkärlek för fötternas hälsa men det går ju inte att komma runt det faktum att de bär våra liv. Du står på dina fötter så många timmar varje vecka. Trots att de alltid är där för dig så tar du deras stöd för givet.

Friskvård för fötter är viktigt och något du bör satsa på. Det handlar om allt från massage till krämer.

Några exempel på bra saker för fötterna är:

  • Pedikyr
  • Medicinsk pedikyr
  • Mjukgörande fotbad
  • Bra fotkrämer
  • Skor som andas
  • Gå barfota på gräset!

Den sista punkten är också en form av friskvård. När vi går barfota utomhus så händer det en massa bra saker i våra kroppar. Glöm inte bort att ta av dig skor och strumpor om du får tillfället att gå barfota på marken en varm sommardag.

Barn gör detta rent instinktivt och vi vuxna får påminna oss om hur bra det är för hela kroppens hälsa att gå barfota med jämna mellanrum. På detta vis får fötterna andas mer och det är också bra för hudens hälsa.

Gör det som känns bra för dig!

Friskvård är individuellt så ta en stund och fundera lite på vad som vore bra för dig. Ofta vet vi undermedvetet vad vi skulle vilja ha mer av. Investera i din hälsa och i ditt välmående. Det har du igen alla gånger!