Fotmassage är bra för hela kroppen!

Alla kan må väldigt bra av att få fotmassage med jämna mellanrum. I fötterna finns det till exempel punkter som då de stimuleras påverkar andra delar av din kropp. Det här kallas för zonterapi och kan vara en del av den massage för fötter som du kan få i samband med pedikyr eller som exklusiv behandling.

Professionell fotmassage är effektiv

När du får professionell fotmassage kan du ställa högre krav på hur den ges och vilka resultat den ger. Massagen kan kombineras med fotvård av olika slag. Du kanske väljer att få pedikyr som kombineras med skön avslutande massage.

Det du ska tänka på är fokus på den professionella massagen och vem som ger den. Det är stor skillnad mellan fotterapeuter och deras kunskap. Om det är så att du har en fotskada så behöver du ju lite mer än slipning av torr hud och behandling av nagelsvamp!

Du kan också få massage hemma

Det går alldeles utmärkt att massera fötter hemma. Det här kan vara en viktig del av pedikyr barn får hemma. Det gäller förstås att någon masserar. Om ingen ställer upp frivilligt kan du köpa ett fotbad med inbyggd massage eller en massagemaskin för fötter.

Smörj själv in med välgörande olja och använd produkter som Bavlio gel om du behöver behandla fotsvamp eller tjock tånagel. Den bästa massagen är förstås den som ges av någon annan med kräm och händer. Se om ni kan turas om och använd eventuellt kartor för zonterapi för att förstå mer om var det går att applicera tryck för att göra hela kroppen gott.