Behöver barn pedikyr?

Det finns barn som kan behöva pedikyr. Även om det inte är lika vanligt med barnfötter som är torra och spruckna så kan det ske. Dessutom kan barn må bra av att få massage och pedikyr som en avslappnande insats. Ett barn med fotsvamp kan ju också behöva behandling till exempel med produkter som Bavlio. Dels för att bli av med svampen och dels för att inte sprida den till andra.

Barns fötter behöver omsorg

Precis som att du väljer rätt barnskor storlek så kan du ge barn pedikyr för att ta hand om deras växande fötter. Det betyder inte att du måste gå till en professionell fotvårdsklinik. Mycket går att ta hand om hemma med lite mjukgörande fotkräm ock så kanske lite lack för att det ska bli fint.

Kom ihåg att det här handlar lika mycket om barnets hälsa idag som imorgon. När du lär barnet att det är viktigt att ta hand om sina fötter då och då så är det en vana som kommer att göra gott i framtiden. Det här kan vara en anledning till att ge barn pedikyr mest som en god vana.

Det är mysigt och bra med fotvård

För barn är det faktiskt lika mysigt med fotvård som för vuxna. Börja med ett fotbad med bubblor som är varmt och skönt. Därefter kan du ge massage med en väldoftande olja. Det behövs sällan en massa skrubbande som på vuxna fötter.

När det finns problem med fotsvamp är det inte så dumt att ge behandlingen på kvällen innan läggdags för att även stryka på med lite behandlingsgel. Därefter kan barnet få ha en mjuk bomullsstrumpa på sig så att gelen inte försvinner från nageln under kväll och natt.

Vi vilken ålder kan barn få professionell pedikyr?

Det är först i 15-årsåldern som det kan bli tal om professionell pedikyr för barn. Innan dess kan du sköta det mesta hemma i samråd med barnläkare. Ge pedikyr till barn som en härlig behandling för att umgås och ta hand om varandra och passa på att behandla saker som fotsvamp och vårtor då det behövs.