Säkra fotkomforten med bra strumpor!

Det är lätt att glömma bort hur viktigt det är att ha strumpor som du trivs med. När sommaren är över blir det många månader med strumpor och skor. Då gäller det att du använder bra strumpmodeller som skyddar dina fötter mot skador, ger stöd då du tränar och ser till att du behåller rätt temperatur i skorna utan fukt och lukt!

Dessutom är det fint med strumpdesign som du känner dig fin i. Svarta, vita eller mönstrade, köp strumpor som passar dig och dina behov så att du har en snygg bas att stå på!

Strumpor och din fothälsa

De strumpor du väljer kan få stor betydelse för din fothälsa. Om du just nu behandlar nagelsvamp med Bavlio eller försöker bli av med liktorn så bör du vara medveten om detta. Med rätt sorts strumpor kan du minska risken för infektioner i dina fötter.

Men för att detta ska gälla så måste du:

  • Välja strumpor som andas
  • Vara noga med hygien och tvätta strumporna
  • Byta strumpor varje dag
  • Använda rätt storlek på stumporna
torka strumpor
Tvätta dina strumpor regelbundet och på rätt sätt!

När du köper ett par nya skor kan det vara klokt att använda strumpor som ger ett bättre skydd mot skoskav. Om du redan har skavt av hälen eller en tå så kan dina strumpor tillsammans med plåster se till att du inte får ont och börjar gå krokigt.

På så vis kan du faktiskt undvika följdproblem som ont i ryggen eller i knän för att du går snett då det gör så ont från skoskavet!

Olika typer av strumpor för olika syften

Det finns många olika typer av strumpor som har olika egenskaper och funktioner. Du har till exempel kompressionsstrumpan som kan användas när du sportar. Välj den om du tycker att det känns skönt för studier kan inte bevisa att den faktiskt skulle påverka prestationen på något vis.

På sommaren kan det vara skönt med strumpor som är tunna och av bomull. De andas och kan också passa bra då du vill ha något som ser nätt ut. När det är kallt så kan det vara skönt med ullstrumpor så att du slipper känna kylan i kalla vintergolv.

Det finns också stödstrumpor för den som står mycket på jobbet. Nämnda kompressionsstrumporna kan också vara en hjälp om dina ben sväller mycket då du flyger. Det finns så många olika modeller så ta en titt på hur strumporna skulle kunna hjälpa dig med det bekymmer du upplever med dina fötter och ben.

Underhåll dina strumpor och fyll på med jämna mellanrum

Strumporna slits så är det. Du bör betänka om de du använder verkligen förtjänar en plats i din strumplåda. Och du bör fråga dig själv om du förtjänar fräscha strumpor. Svaret blir antagligen ja så kasta ut de som har hål eller är utan maka och unna dina fötter nya sköna strumpor!

Om du lägger pengar på saker som fisk spa och pedikyr så är det klart att du sedan ska stoppa fötterna i bra strumpor som värnar om din fothälsa. Se sedan till att tvätta strumporna på rätt sätt. Om de är av bomull kan du tvätta på mycket hög temperatur och sedan soltorka eller torktumla.