Vad är fiskpedikyr på fisk spa bra för?

Du har säkert hört talas om fisk spa som är ett akvarium du stoppar ner dina fötter i. När dina tår är i vattnet så kommer det fiskar som börjar nibbla på din hud. Detta blir en form av peeling som sägs vara väldigt hälsosam. Men exakt vad är fiskspa eller fiskpedikyr bra för? Vi listar några fördelar som kan vara bra att känna till…

Fisk spa är bra för huden

Om du har problem med liktorn eller bara väldigt torra fötter kan du dra stor nytta av att få en fiskpedikyr. Vi lite svårare hudförhårdnader får du kanske gå flera gånger för att känna någon verklig skillnad. Men om vi tänker oss att du mest ar lite torr hud över hälarna så bör ett enda besök ge fin effekt.

Några fördelar att beakta är:

  • Fiskarna kommer åt där du kanske inte lyckas fila bort gammal hud
  • Behandlingen stimulerar blodcirkulationen på ett bra sätt
  • Du kan uppleva stor avkoppling och verkligen stressa av
  • Förhårdnader kan mjukas upp och försvinna
fisk spa
Fiskarna äter upp allt du vill bli av med!

Var finner jag fisk span?

Du hittar fiskpedikyr i stort sett i varje svensk stad. Du kan till och med köpa din pedikyr som en upplevelse, kolla här på Upplevelse.com! Det är också vanligt med fiskspa utomlands. Om du just nu håller på att utforska möjligheten till en semester i Grekland kan du lägga fiskpedikyren till listan för där finns det många span som erbjuder detta till ett lågt pris.

Här får en pojke fiskpedikyr på Kreta:

Finns det några faror med fiskpedikyr?

Fiskpedikyr är inte utan kritik och det är viktigt att veta. Många är rädda för att stoppa fötterna i fisk spa för att det verkar obehagligt med fiskar som äter på ens hud. Men det är inte detta som är farligt med fisk spa.

Vem ska inte behandlas fiskpedikyr?

I Sverige finns det inga råd mot att få denna pedikyr av fiskar. Men i England så avråder man folk med psoriasis att sitta med fötterna i den här typen av spa. Dessutom finns det varningar om att det kan finnas bakterier i span med fiskar som sprids.

Om du behandlar dina fötter med Bavlio så kommer du ju inte att säga det när du sätter dig ner i badet. Fast just fotsvamp kan vara ett problem i ett fiskspa för den kan spridas. Det är ju inte så roligt att komma hem med mjuka fina fötter som snart förvandlas då svampen sprider sig över naglar och tår!

Om du ska boka in behandling på fisk spa ska du verkligen se till att det är en plats där man är noga med hygienen. Du bör till exempel bli ombedd att tvätta fötterna först. Det kan också vara av intresse att välja ett spa med fiskar där man byter fiskarna mellan olika kunder så att det inte är samma fiskar som knaprar på dig som just knaprade på en annan person.Top of Form

Vågar du testa fiskpedikyr?

Fiskpedikyren är en rolig upplevelse och inget att vara rädd för. Om du väljer ett bra spa (kolla omdömen först) och är noga med hygienen så lär det hela gå bra. Om inget annat så är ju detta något väldigt spännande att vara med om. Både för vuxna och barn så ta chansen då du får den!