Ta hand om fötterna på jobbet!

När du är på jobbet så tänker du kanske inte på dina fötter. Det är först när du kommer hem och tar av dig skorna som du inser att dina fötter kanske inte mår så bra. Det finns saker du kan göra för dina fötter på jobbet. Vi tar en titt på några exempel.

Använd en ståmatta med eller utan zon-terapi

En ergonomisk ståmatta är kanonbra att ha då du står upp mycket på jobbet. Om du har ett skrivbord som du kan höja och sänka ska du skaffa en matta att stå på. Du finner den till bra pris i butiker som AZ Design online.

När du står på en matta så blir det ett mjukare underlag. Du kan också välja en variant med knottror eller kanske kulor som du kan rulla trampdyna och tår mot. Då får du en form av zon-terapi gratis på jobbet!

Ta av dig skorna!

Om du just nu behandlar din fotsvamp med Bavlio bör du tänka på hur timmarna på jobbet påverkar behandlingen. Om det inte är sommar kanske du inte vill gå omkring med bara tår i sandaler. Men visst kan du ta av dig skorna!

Oavsett om du har en förhårdnad under foten eller av andra skäl inser att det inte är bra för dig med stängda skor under så många timmars tid så är det klokt att plocka av skorna på jobbet. Du måste inte gå barfota eller i strumplästen. Skaffa fina tofflor med öppna tår för jobbet.

Ta en titt på vad som används inom sjukvården. Det finns butiker som säljer skor för den som jobbar mycket stående. Här finns tofflor som ett fint stöd mot hårt underlag och som samtidigt erbjuder luft så att dina fötter och tår mår bra.

När du byter till inneskor på jobbet så är det ingen som tycker att detta är konstigt. Det är inte alls samma sak som att kliva omkring barfota. Om du kan göra detta är det förstås att föredra. Särskilt om det finns lite gräs vid din arbetsplats som du kan kliva omkring på då och då!

Upp med benen på en stol eller fotpall

En sak som är bra att komma ihåg är att dina fötter också måste få lite vila. Lägg upp dem på en stol eller en pall då du sitter ner och jobbar. Det kommer att minska trycket och göra att dina fötter kan återhämta sig. Ta av dig skorna när du gör detta.