Hur ofta behöver jag få pedikyr?

Det här beror på hur dina fötter mår och ser ut. Om du har väldigt torr hud på hälar och omkring tår så kan du behöva pedikyr minst en gång per månad. Detta för att få bukt med sprickor. Det går inte att skära av eller skrubba bort hur mycket hud som helst. Det kommer att leda till sår.

På grund av detta måste den som ge pedikyren jobba med flera behandlingstillfällen. Du får helt enkelt komma en gång per månad tills huden på dina fötter börjar bli smidigare och utan flagor. Då kan det räcka att du kommer in för pedikyr varannan eller var tredje månad.

Vad kan du göra själv?

Det här är en nyckelfråga. Om du jobbar med att smörja in dina fötter varje dag och dessutom tar ett välgörande fotbad med salt då och då så kan det göra stor skillnad. Om dina fötter aldrig får chansen att blir torra och spruckna så kanske du inte ens behöver någon pedikyr.

Du kan också använda dig av Bavlio och liknande produkter för att komma till bukt med nagelsvamp. Det är inte nödvändigtvis så att den måste skäras bort för att du ska få fina tånaglar igen!

Få ett professionellt utlåtande

För att komma fram till hur ofta du behöver få pedikyr bör du besöka en klinik där de är duktiga på fotbehandlingar. Var också noga med att ta reda på om det räcker med vanlig behandling eller om du kanske behöver medicinsk pedikyr.

Följ de råd du får för att ta hand om dina fötter. Kom ihåg att det är dina fötter som bär dig dagen lång!