Fungerar Bavlio mot nagelsvamp och mögel?

Att ha missfärgade naglar på tårna är inte kul. Det handlar ju inte bara om estetik. Du kanske aldrig går med bara fötter i sandaler men visst sjutton vill du att naglarna ska vara friska. Det känns ju inte bra att det finns en organism där som lever sitt eget liv mot din vilja. Vi bestämde oss för att testa Bavlio mot nagelsvamp för att se om detta verkligen fungerar…

Utöver Bavlio så finns det en annan väldigt bra produkt som fungerar bra mot nagelsvamp och som dessutom inte alls är dyr, nämligen Farmona Pedologic Medical. Denna passar också bra för diabetiker och behandlar och skyddar mot nagelsvamp på samma gång.

Men innan vi går vidare för att djupdyka i Bavlios funktion och fördelar så bör det sägas att du givetvis ska bekräfta att du verkligen har fotsvamp. Du kan testa om det är fotsvamp med detta hemmatest, klicka här! Diskret och privat kan du bekräfta om det verkligen är Bavlios produkt eller annan fotsvampbehandling som du har behov av.

fotsvamp test

Vi ska bara säga att Bavlio är samma sak som Efero nagel gel vilket är namnet som du ser på förpackningen.

Vad är Bavlio?

Bavlio nagel är en reparationsbehandlingsgel som består av propylenglykol, glycering och trietanolamin. Gelen säljs i en förpackning som rymmer 15 ml. Du kan använda Bavlio mot nagelsvamp men också för att behandla tånaglar som är tjocka, missfärgade och infekterade.

Det rör sig om en medicinsk gel som kan ta sig in i sprickor för att nå botten av den skada som har drabbat din nagel. Detta ger flera effekter som till exempel att du kan få tillbaka en normal form på nageln och att gula färger från rester av svamp och keratin försvinner.

Bavlio kan användas för att behandla men också för att förebygga och hjälpa nageln tillbaka till normal tillväxt. Det gör att du får fötter som känns och ser hälsosamma ut.

Fördelar med Bavlio för nagel

Det finns flera fina fördelar med att använda Bavlio, eller Efero nagel gel. Vi blev nyfikna för att vi förstod att den här produkten är känd för att fungera snabbt. Synliga resultat inom en vecka låter ju inte illa.

Andra fördelar att notera är:

  • Svampdödande
  • Medicinsk kvalitet
  • Långsiktig effekt
  • Djup återfuktning

Hur ska Efero nagel gel användas?

Det är inte svårt att börja behandla med Efero nagel gel, det vill säga Bavlio.

Gör följande:

  1. Sikta med rörpunkten på förpackningen mot den del av nageln som du vill behandla och tryck lätt.
  2. Applicera ett tunt skikt över hela den övre delen av nageln.
  3. Applicera ett tunt skikt under nagelns fria kant.
  4. Låt gelen torka.

Applikation sker en gång per dag och rekommendationen är att använda Bavlio gelen innan du går och lägger dig så att den kan få verka ostört över natten.

Hur fungerar det i praktiken?

Vi har en i vårt team som länge har lidit av en nagel på stortå som har blivit hård och tjock samt gulaktig. Av förklarliga skäl säger vi inte vem. Bavlio ska ju ge verkan efter en vecka och Janne (som vi kallar honom för) tyckte faktiskt att det hände något.

Janne berättar:

  • Jag var noga med att applicera ordentligt på kvällen innan sovdags och efter en vecka så kändes nageln annorlunda. Den var fortfarande gul och ganska tjock men något var på gång.
tå med omslag
Det går att skydda gelen med plåster men det behövs inte

Janne applicerade noggrant under två veckors tid och sedan en vecka till. Där erkände han att han missade en dag eller två. Den fjärde veckan blev det bara två behandlingar.

Janne berättar:

  • Saken var den att det började se mycket bra ut och då glömde jag att behandla. Men det kanske jag ändå skulle ha gjort för efter fyra veckor så ser det bra ut men inte perfekt. Jag är nöjd.

Summering

Av Jannes Bavlio test kan vi säga att det är viktigt att vara noggrann med behandling. Om du följer instruktionerna och verkligen applicerar en gång per dag under 4 veckors tid så blir det resultat. Det ser vi ju inte minst av alla recensioner av Efero med bilder online.

Janne säger att han ska vänta lite nu och se vad som händer. Eventuellt kommer han att köra en behandling till om svampen återkommer. Janne rekommenderar som så många andra att använda Bavlio mot nagelsvamp för det ger resultat!

Här kan du se en video som visar hur det fungerar: